Οι πολιτικές της Μέρκελ ο ηττημένος των εκλογών στη Βαυαρία

Οι πολιτικές της Μέρκελ ο ηττημένος των εκλογών στη Βαυαρία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:27 Δημιουργία 14/10/18, 19:11

Μεγάλο πλήγμα στην πολιτική της Άγκελα Μέρκελ σημαίνει το εκλογικό αποτέλεσμα στο κρατίδιο της Βαυαρίας για το σύνολο των πολιτικών που ακολουθεί το Βερολίνο.

Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls, το CSU λαμβάνει 35,5%, έπεται το κόμμα των Πράσινων με 19%, στην τρίτη θέση το δεξιό -διάσπαση από το CSU- «Κόμμα Ελεύθερων Γερμανών» με 11,5%, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ακροδεξιό «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) με 11, στην πέμπτη θέση -από τη δεύτερη που είχε σήμερα- καταρρέει το SPD με 10%, οριακά εντός του τοπικού κοινοβουλίου εμφανίζεται το κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) με 5% και εκτός της τοπικής βουλής μένει το κόμμα της Αριστεράς (Linke) με 3,5%.

Με βάση τα exit-polls, οι συντηρητικοί σύμμαχοι της Καγκελαρίου χάνουν την αυτοδυναμία και θα κληθούν να αναζητήσουν συμμαχίες, προκειμένου να συγκροτήσουν κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το CSU κυριαρχεί πολιτικά στο πλούσιο κρατίδιο της Βαυαρίας από τη δεκαετία του 1960.

Η ευρεία πτώση των ποσοστών του CSU –άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων- αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές αναταράξεις στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, και να δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στον υπουργό Εσωτερικών και επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ.

Αν σου άρεσε κάνε