Το Ισραήλ ευχαρίστησε την Χέιλι για το έργο της στον ΟΗΕ

Το Ισραήλ ευχαρίστησε την Χέιλι για το έργο της στον ΟΗΕ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:34 Δημιουργία 09/10/18, 21:29

Το Ισραήλ ήταν η χώρα που μίλησε με τα θερμότερα λόγια για το έργο της πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, που ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση της να αποσυρθεί από τη θέση της στο τέλος του 2018.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστησε την κ. Χέιλι για την στήριξή της προς το Ισραήλ, σημειώνοντας ότι πολέμησε την υποκρισία στον ΟΗΕ. «Ευχαριστώ την πρέσβειρα Νίκι Χέιλι, που ηγήθηκε μιας ανυποχώρητης μάχης ενάντια στην υποκρισία των Ηνωμένων Εθνών και για την αλήθεια και για τη δικαιοσύνη στη χώρα μας», είπε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση του.

Ο μόνιμος εκπρόσωπος του Ισραήλ στον ΟΗΕ Ντάνι Ντανόν ευχαρίστησε επίσης την Χέιλι, αποκαλώντας την μια «πραγματική φίλη» του Ισραήλ. «Σε ευχαριστούμε Νίκι Χέιλι! Σε ευχαριστούμε που τάχθηκες άφοβα υπέρ της αλήθειας. Σε ευχαριστούμε που αντιπροσώπευσες τις κοινές αξίες του Ισραήλ και των ΗΠΑ», είπε ο κ. Ντανόν.

Εξάλλου, ευχαριστήριο μήνυμα για την παρουσία της Χέιλι στον ΟΗΕ έστειλε και ο γγ του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, μέσω του εκπροσώπου Τύπου των Ηνωμένων Εθνών Στέφαν Ντούρατζιτς.

Η κ. Χέιλι υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της και θα αποχωρήσει από τη θέση αυτή στα τέλη του έτους.

«Οι ακέραιες και οξυδερκείς εκτιμήσεις της για τις παγκόσμιες απειλές καθώς και για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο ΟΗΕ συγκαταλέγονται στην καλύτερη παράδοση της αμερικανικής ηγεσίας», δήλωσε από την πλευρά του ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

«Η Χέιλι υπήρξε μια καθαρή, συνεπής και ισχυρή φωνή για τα συμφέροντα της Αμερικής και των δημοκρατικών αρχών στο παγκόσμιο στερέωμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Πολ Ράιαν.

Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ είπε ότι η κ. Χέιλι θα συνεχίσει να διαδραματίζει βασικό ρόλο στο μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και των ΗΠΑ, μετά την αποχώρησή της από το πόστο της στο τέλος του χρόνου.

Αν σου άρεσε κάνε