Ο Τραμπ ετοιμάζει τη δεύτερη συνάντηση με τον Κιμ

Ο Τραμπ ετοιμάζει τη δεύτερη συνάντηση με τον Κιμ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:28 Δημιουργία 09/10/18, 18:23

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε φάση ετοιμασίας για μια δεύτερη συνάντηση του Ντόναλτ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος την Τρίτη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με την Νίκι Χέιλι -όπου ανακοινώθηκε η παραίτηση της από τη θέση της πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ-, ο Τραμπ σημείωσε πως οι αξιωματούχοι των δύο χωρών οργανώνουν τη νέα συνάντηση με τον Κιμ.

Ο ίδιος είπε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είχε μια «θαυμάσια συνάντηση» με τον Κιμ την περασμένη εβδομάδα στην Πιονγιάνγκ

Για την επόμενη σύνοδο κορυφής εξετάζονται «τρεις ή τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες» αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γίνει στη Σιγκαπούρη, όπως η πρώτη.

Απειλές προς την Κίνα

Αναφερόμενος στις εμπορικές σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο, ο Τραμπ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κίνα δεν είναι ακόμη έτοιμη για μια εμπορική συμφωνία, εξηγώντας ότι πρόσφατα ακυρώθηκαν δύο συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους. Απείλησε όμως και πάλι ότι θα επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα, ύψους 267 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν η Κίνα προβεί σε αντίποινα για τα ήδη εφαρμοζόμενα μέτρα.

Μήνυμα στην Τεχεράνη

Τέλος, σχολιάζοντας την κατάσταση με το Ιράν, είπε ότι «κάποια στιγμή» η Τεχεράνη θα θελήσει να συνάψει μια «πραγματική συμφωνία» με τη διεθνή κοινότητα για το πυρηνικό πρόγραμμά του.

Αν σου άρεσε κάνε