Παραιτείται η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Παραιτείται η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:21 Δημιουργία 09/10/18, 17:10

Την παραίτηση της από τη θέση της πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ υπέβαλλε σήμερα, Τρίτη, η Νίκι Χέιλι, που κατηγορείται για αποδοχή δωρεών από ιδιώτες.

Όπως μετέδωσε το CNN, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε δεκτή την παραίτηση της Χέιλι.

Η Χέιλι έκανε δηλώσεις από κοινού με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, με τον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει πως η Χέιλι θα μείνει στη θέση της μέχρι το τέλος του έτους και στη συνέχεια θα αποχωρήσει. «Θα ανακοινώσω τον αντικαταστάτη της σε δύο ή τρεις εβδομάδες» ανέφερε ο Τραμπ.

Ο κ. Τραμπ εξήγησε ότι η κ. Χέιλι του είχε πει πριν από έξι μήνες ότι ήθελε να κάνει ένα διάλειμμα. Μιλώντας στους δημοσιογράφους της έπλεξε το εγκώμιο, τονίζοντας ότι έκανε εξαιρετική δουλειά και εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα επιστρέψει σε άλλη κυβερνητική θέση. «Μπορείς να διαλέξεις», της είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Χέιλι, η πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας, διέψευσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020, μια φήμη που κυκλοφορούσε το τελευταίο διάστημα. Αντιθέτως, είπε ότι θα συμμετάσχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.



Αν σου άρεσε κάνε