Η Τουρκία ξεκινά γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο

Η Τουρκία ξεκινά γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:17 Δημιουργία 09/10/18, 14:07

Εντός του Οκτωβρίου θα γίνει η πρώτη γεώτρηση της Τουρκίας για έρευνα υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, όπως δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Φατίχ Ντονμέζ, μιλώντας στην 9η Σύνοδο Ενέργειας Τουρκίας.

Όπως μεταφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι τις επόμενες μέρες ο Πορθητής θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση. «Έχουμε διανύσει σημαντικές αποστάσεις στο θέμα των ερευνών και γεωτρήσεων μας στη Μαύρη Θάλασσα. Τις επόμενες μέρες το γεωτρύπανό μας "Πορθητής" θα ξεκινήσει γεώτρηση», ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι έχει ξεκινήσει και η διαδικασία αγοράς δεύτερου γεωτρύπανου από την Τουρκία. «Μακάρι και αυτό να το συμπεριλάβουμε σύντομα στο νηολόγιό μας», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι «θα διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο ιδιαίτερα στην Μεσόγειο. Στα τέλη αυτού του μήνα το γεωτρύπανο μας "Πορθητής" θα ξεκινήσει γεώτρηση στη Μεσόγειο», είπε ο Τούρκος υπουργός λέγοντας ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο "Χαϊρετίν Πασά"θα συνεχίσει τις έρευνες στη Μεσόγειο.

Αν σου άρεσε κάνε