Μήνυμα της Γερμανίας προς την Ιταλία για το προσφυγικό

Μήνυμα της Γερμανίας προς την Ιταλία για το προσφυγικό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:44 Δημιουργία 08/10/18, 14:39

Μήνυμα για το ότι οι συζητήσεις της Γερμανίας με την Ιταλία για την επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών στη δεύτερη δεν πρόκειται να αλλάξουν την πάγια θέση της πρώτης έστειλε τη Δευτέρα το Βερολίνο, μέσω δηλώσεων της αναπληρώτριας εκπροσώπου της Άγκελα Μέρκελ, Μαρτίνα Φιτς.

«Επί της αρχής η Καγκελάριος χαιρέτισε το γεγονός ότι καταφέραμε να κλείσουμε συμφωνίες με την Ισπανία και την Ελλάδα. Τέτοιες διμερείς διοικητικές συμφωνίες βεβαίως πρέπει να ολοκληρωθούν γρήγορα και με την Ιταλία. Από την σκοπιά της γερμανικής κυβέρνησης, έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση της συμφωνίας και η Καγκελαρία και το υπουργείο Εσωτερικών προσπαθούν στις επαφές τους με την ιταλική πλευρά να φέρουν την διαπραγματευθείσα συμφωνία σύντομα προς υπογραφή», δήλωσε η κυρία Φιτς, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

Από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, ο εκπρόσωπος Χάραλντ Νάιμαν δήλωσε ότι κατά το διάστημα 1.1.- 30.9.2018 επαναπροωθήθηκαν συνολικά 2281 άτομα από την Γερμανία στην Ιταλία, στο πλαίσιο της διαδικασίας του Δουβλίνου και τόνισε ότι η πρακτική με την Ιταλία εξακολουθεί να εφαρμόζεται κανονικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η γερμανική πλευρά θα μπορούσε να επαναπροωθήσει μετανάστες στην Ιταλία με ναυλωμένα αεροσκάφη, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει συνεννόηση με τις ιταλικές αρχές, ο κ. Νάιμανς απάντησε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την διαδικασία του Δουβλίνου. «Όχι, δεν μπορώ να το φανταστώ», δήλωσε.

Αν σου άρεσε κάνε