Κίνα: Διολίσθησαν σε... χαμηλά τα συναλλαγματικά αποθέματα λόγω εμπορικού πολέμου

Κίνα: Διολίσθησαν σε... χαμηλά τα συναλλαγματικά αποθέματα λόγω εμπορικού πολέμου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:29 Δημιουργία 08/10/18, 08:27

Σε πτωτική τροχιά κινήθηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας τον Σεπτέμβριο, στη «σκιά» του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Κίνας, προκύπτει ότι η πτώση ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων της αγοράς.

Συγκεκριμένα, τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος της χώρας υποχώρησαν κατά 22,69 δισ. δολάρια στα 3,087 τρισ. δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο, η οποία ήρθε ύστερα από υποχώρηση 8,23 δισ. δολ. τον Αύγουστο. Οδήγησε δε τα αποθέματα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών.

Οικονομολόγοι, που συμμετείχαν σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν πτώση της τάξης των 5 δισ. στα 3,105 τρισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι το Σεπτέμβριο το γιουάν υποτιμήθηκε για έκτο διαδοχικό μήνα, καθώς συνεχίστηκε το ράλι του δολαρίου, αλλά και καθώς το Πεκίνο δεν φαίνεται να βιάζεται να παρέμβει προς στήριξη του νομίσματός του. Το αδύναμο νόμισμα προσφέρει πολύτιμο στήριγμα στις κινεζικές εξαγωγές, την ώρα που κλιμακώνεται η εμπορική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ.

Αν σου άρεσε κάνε