Ένταση μεταξύ γεωργών και Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο

Ένταση μεταξύ γεωργών και Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:19 Δημιουργία 06/10/18, 17:15

Ένταση μεταξύ Ελληνοκυπρίων γεωργών και Τούρκων στρατιωτών σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, στην περιοχή του Σοπάζ στην επαρχία Λευκωσίας, εντός της νεκρής ζωνής.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πολίτης», ενώ τέσσερις Ελληνοκύπριοι γεωργοί βρίσκονταν για γεωργικές εργασίες στα χωράφια τους στην περιοχή, εμφανίστηκαν στο ανάχωμα δέκα περίπου ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες. Οι στρατιώτες ισχυρίστηκαν ότι οι Ε/κ προκαλούσαν, διότι πλησίαζαν επικίνδυνα τα δικά τους φυλάκια.

Σημειώνεται πως για το περιστατικό ειδοποιήθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη για να απομακρύνουν στη συνέχεια από την περιοχή τους Ε/κ γεωργούς. Το σκηνικό έντασης με την ανταλλαγή χαρακτηρισμών, φαίνεται να επαναλήφθηκε δυο φορές μέσα σε λίγες ώρες.

To πρώτο περιστατικό συνέβη γύρω στις 7:00 το πρωί. Οι ίδιοι Ε/κ γεωργοί αφότου απομακρύνθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη, επέστρεψαν ξανά στην ίδια περιοχή εντός της νεκρής ζώνης (ΣΟΠΑΖ) γύρω στις 10:00, για να δημιουργηθεί εκ νέου νέα ένταση με την κατάσταση και πάλι να εκτονώνεται.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου υπογραμμίζει ότι η νεκρή ζώνη είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι γεωργοί έχουν κάθε δικαίωμα να καλλιεργούν την γη τους.

Αν σου άρεσε κάνε