Ο Γερμανός πρεσβευτής πιέζει για τη συμφωνία των Πρεσπών

Ο Γερμανός πρεσβευτής πιέζει για τη συμφωνία των Πρεσπών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:25 Δημιουργία 04/10/18, 15:19

Μήνυμα υπέρ της εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών για το Σκοπιανό έστειλε ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ, σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ εν όψει της επίσημης επίσκεψης του Γερμανού προέδρου Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ στην Αθήνα στις 11 και 12 Οκτωβρίου.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στην Ελλάδα, «η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει το γεγονός ότι και οι δύο κυβερνήσεις, στην Αθήνα και τα Σκόπια, παραμένουν σταθερές στη Συμφωνία των Πρεσπών και προσπαθούν να την εφαρμόσουν. Αυτή δεν αποτελεί κατά τη γνώμη μου απλώς μια υπεύθυνη στάση, αλλά είναι και η ορθή, διότι η συμφωνία αυτή είναι καλή για όλους, για την Ελλάδα και τα Σκόπια, αλλά και για την Ευρώπη».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ την περασμένη Κυριακή, ο κ. Πλέτνερ δήλωσε πως «θα πρέπει να αναλύσουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επακριβώς. Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μικρότερη από την ευκταία, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό».

Αναφορικά με την επίσκεψη του κ. Στάινμαϊερ, ο Γερμανός πολιτικός ανέφερε ότι «είναι η δεύτερη επίσκεψη του Πρόεδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο. Αυτό αποδεικνύει τη βαθιά προσωπική του σχέση με την Ελλάδα. Η επίσκεψή του είναι ένα μήνυμα φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Είναι, επίσης, ένα μήνυμα υπέρ της Ευρώπης. Πρόκειται για μια επίσημη επίσκεψη αυτή τη φορά, κάτι το οποίο δεν γίνεται συχνά και μπορώ να σας αποκαλύψω ότι τόσο ο ίδιος ο κ. Στάινμαιερ όσο και η σύζυγός του η Eλκε Μπίντενμπέντερ χαίρονται ήδη πάρα πολύ για την επίσκεψή τους στη Ελλάδα».

Αν σου άρεσε κάνε