Τραμπ: Εμπλέκεται σε υπόθεση φοροδιαφυγής;

Τραμπ: Εμπλέκεται σε υπόθεση φοροδιαφυγής;

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:03 Δημιουργία 03/10/18, 09:01

Σε σειρά αποκαλύψεων για την εμπλοκή του Ντόναλντ Τραμπ σε ύποπτα φορολογικά σχήματα, προχωράει η εφημερίδα «New York Times», η οποία ισχυρίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος βοήθησε τους γονείς του να… φοροδιαφύγουν.

Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο Τραμπ είχε σταδιακά λάβει από την κτηματομεσιτική εταιρεία του πατέρα του, Φρεντ, το ποσό των 413 εκατ. δολαρίων, με στόχο τη μη φορολόγηση των συγκεκριμένων χρημάτων.

Ως αποτέλεσμα, μεγάλο μέρος της περιουσίας της οικογένειας Τραμπ φέρεται να περιήλθε στην κατοχή του νυν Αμερικανού προέδρου. Μάλιστα, εκτιμάται ότι ίδρυσε μαζί με τα αδέλφια του, μια εικονική εταιρεία, ώστε να «κρύψει» τα εκατομμύρια δολάρια.

Στο ίδιο πλαίσιο, σύμφωνα με τους «New York Times», βοήθησε στη χάραξη μιας στρατηγικής, προκειμένου να υποτιμηθεί η αξία των ακινήτων των γονιών του, κατά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα την καταβολή μικρότερου φόρου.

Η αμερικανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι οι αποκαλύψεις εδράζονται σε παραπάνω από 200 φορολογικές δηλώσεις του Φρεντ Τραμπ, των εταιρειών του, αλλά και των διάφορων συνεταίρων του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φρεντ και η Μαίρη Τραμπ μετέφεραν συνολικά πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στα παιδιά τους, ανάμεσα στα οποία και στον Ντόναλντ.

Δεδομένου ότι οι δωρεές και οι κληρονομιές φορολογούνταν με ποσοστό 55%, θα έπρεπε να καταβληθεί φόρος τουλάχιστον 550 εκατ. δολαρίων. Όμως, σύμφωνα με τα αρχεία, οι Τραμπ κατέβαλαν μόλις 52,2 εκατ. δολάρια, δηλαδή περίπου 5%.

Αν σου άρεσε κάνε