Λονδίνο προς Βρυξέλλες: Μη μας εκβιάζετε με το Brexit

Λονδίνο προς Βρυξέλλες: Μη μας εκβιάζετε με το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:41 Δημιουργία 01/10/18, 14:36

Προειδοποιήσεις προς την Κομισιόν ώστε να κρατήσουν μια περισσότερο «ελαστική» στάση στις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία για το Brexit έστειλε τη Δευτέρα ο αρμόδιος υπουργός της Τερέζα Μέι, Ντόμινικ Ράαμπ, μιλώντας στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος (Τόρις), που διεξάγεται στο Μπέρμιγχαμ.

«Εάν η μοναδική προσφορά από την ΕΕ απειλεί την ακεραιότητά της Ένωσής μας, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να αποχωρήσουμε χωρίς μια συμφωνία», δήλωσε ο Ράαμπ.

«Αυτό που είναι αδιανόητο είναι αυτή η κυβέρνηση, ή η όποια βρετανική κυβέρνηση, να πέσει θύμα εκφοβισμού στην απειλή για κάποιου είδους οικονομικού εμπάργκο, για να αναγκαστεί να υπογράψει μια μονομερή συμφωνία ενάντια στα συμφέροντα της χώρας μας», δήλωσε ο Ράαμπ.

«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι, για πολιτικούς λόγους, θα θέλουν να τιμωρήσουν τη Βρετανία με ένα τέτοιο αναίσθητο και αντιπαραγωγικό τρόπο», δήλωσε.

Παράλληλα, ζήτησε από τους ηγέτες της ΕΕ να αρχίσουν να συμβιβάζονται στις συνομιλίες για το Brexit, καθώς τελειώνει ο χρόνος. «Εάν η ΕΕ θέλει μια συμφωνία, πρέπει να σοβαρευθούν. Και χρειάζεται να το κάνουν τώρα», δήλωσε ο Ράαμπ.

Αν σου άρεσε κάνε