Δημοψήφισμα ΠΓΔΜ: Νίκησε η... αποχή - «Μπουρλότο» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Δημοψήφισμα ΠΓΔΜ: Νίκησε η... αποχή - «Μπουρλότο» στη Συμφωνία των Πρεσπών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:59 Δημιουργία 30/09/18, 20:09

Θρυαλλίδα εξελίξεων γύρω από το «μέτωπο» του Σκοπιανού αναμένεται να αποτελέσει το αποτέλεσμα της κάλπης στην ΠΓΔΜ, καθώς οι πολίτες της γειτονικής χώρας δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ζόραν Ζάεφ για μαζική συμμετοχή στο δημοψήφισμα.

Οι κάλπες έκλεισαν γύρω στις 20.00 (ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με την Εθνική Εκλογική Επιτροπή, η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ανήλθε μόλις στο 34,09% και δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 35%, με την αποχή να αναδεικνύεται στο μεγάλο νικητή της σημερινής διαδικασίας.

Tις τελευταίες ώρες υπήρξε, μάλιστα, ιδιαίτερη κινητοποίηση, προκειμένου να προσέλθει περισσότερος κόσμος στις κάλπες, αλλά μάταια.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ποσοστό περίπου 80% συγκεντρώνει το «Ναι», Με δεδομένο ότι η συνολική συμμετοχή έφθασε τις 630.000 ψήφους, προκύπτει ότι το «Ναι», υπερψηφίστηκε από 500.000 πολίτες.

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία, στο 20% των εκλογικών τμημάτων υπέρ του «ναι» ψήφισε το 91,03% και υπέρ του «όχι» το 6%.
Σε δηλώσεις του μετά από τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός σημείωσε πως «κάθε πολίτης που πήγε να ψηφίσει το έκανε με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος γίνεται αποδεκτό από όλους. Αποδέχομαι την ετυμηγορία όσων επέλεξαν να ψηφίσουν» συμπλήρωσε.

Ακόμα, ο κ. Ζάεφ ανέφερε πως «το αποτέλεσμα θα σηματοδοτήσει και τις πολιτικές ενέργειες εντός του Κοινοβουλίου».

Παράλληλα τόνισε πως «η συμφωνία των Πρεσπών θα πάει στην Βουλή της ΠΓΔΜ, προκειμένου για την έγκρισή της και αν αυτό δεν συμβεί, τότε η χώρα θα πάει σε εκλογές. Μέχρι τότε θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας προκειμένου να μπούμε σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ».

Αν σου άρεσε κάνε