Μήνυμα Μέρκελ κατά συνεργασίας με το AfD στη Γερμανία

Μήνυμα Μέρκελ κατά συνεργασίας με το AfD στη Γερμανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:52 Δημιουργία 27/09/18, 21:23

Η Άγκελα Μέρκελ προχώρησε την Πέμπτη σε άρνηση για το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) της Γερμανίας με το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

«Φυσικά, το αποκλείω κατηγορηματικά» είπε η Μέρκελ, σχολιάζοντας τη δήλωση ενός υψηλόβαθμου στελέχους του κόμματός της στο κρατίδιο της Σαξονίας που είπε ότι δεν θα πρέπει να απορριφθεί μια συνεργασία με την AfD στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2019.

Με τον αντιμεταναστευτικό λόγο της η AfD αύξησε τα ποσοστά της και κατάφερε να μπει στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο πέρσι αφότου η Μέρκελ άνοιξε τα σύνορα και υποδέχτηκε στη χώρα περισσότερους από ένα εκατομμύριο μετανάστες το 2015.

Στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2019 στη Σαξονία, το Βρανδεμβούργο και τη Θουριγγία, η AfD αναμένεται ότι θα αποκομίσει σημαντικά οφέλη, εις βάρος των συντηρητικών της καγκελαρίου και των Σοσιαλδημοκρατών, του κυβερνητικού εταίρου της. Μια ενδεχόμενη αύξηση των ποσοτών της AfD ενδέχεται επίσης να καταστήσει πιο δύσκολο τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Βαυαρία και την Έσση μετά τις εκλογές του επόμενου μήνα.

Η Μέρκελ πάντως επέμεινε ότι τα κεντροδεξιά κόμματα (CDU/CSU) θα πρέπει να «τραβήξουν μια διαχωριστική γραμμή» σε ό,τι αφορά μια συνεργασία με την AfD και ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν πως το μίσος εναντίον των ξένων δεν θα γίνει ανεκτό.

Αν σου άρεσε κάνε