SOS από 700 Γάλλους επιστήμονες για το κλίμα

SOS από 700 Γάλλους επιστήμονες για το κλίμα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:01 Δημιουργία 08/09/18, 16:59

Κραυγή αγωνίας -κάλεσμα στην πολιτική ηγεσία «ν' αφήσουν πλέον τους εξορκισμούς και να περάσουν στη δράση, για μια κοινωνία χωρίς άνθρακα» απευθύνουν 700 Γάλλοι επιστήμονες μέσω της εφημερίδας «Λιμπερασιόν».

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Κλιματική έκτακτη ανάγκη, το SOS 700 επιστημόνων» η εφημερίδα δημοσιεύει το εκτενές κείμενο όπου οι συντάκτες του εξηγούν :

«Μόνο οι άμεσες αλλαγές και οι βραχυπρόθεσμες δεσμεύσεις, στο πλαίσιο ξεκάθαρων και φιλόδοξων στόχων έως το 2030, θα μας επιτρέψουν να ανταποκριθούμε στην κλιματική πρόκληση».

«Έχουμε ήδη περάσει στο "κλιματικό μέλλον"» τονίζουν. «Έχουμε άνοδο των μέσων θερμοκρασιών, επανεμφάνιση ακραίας υποτροπής της θερμότητας καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ακόμα και στο βόρειο ημισφαίριο, τήξη παγετώνων και θαλάσσιων πάγων, ξηρασία, τροποποίηση των περιοχών διανομής για ορισμένα ζώα και φυτά, καταστροφή σπάνιων και πολύτιμων οικοσυστημάτων, αύξηση της στάθμης της θάλασσας, αποξυγόνωση και οξύνιση των ωκεανών κ.α είναι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις της αλλαγής του κλίματος που συνεχίζουν να συσσωρεύονται».

Αν σου άρεσε κάνε