Ζάεφ: Είμαι πεπεισμένος πως οι Έλληνες θα στηρίξουν τη συμφωνία

Ζάεφ: Είμαι πεπεισμένος πως οι Έλληνες θα στηρίξουν τη συμφωνία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:20 Δημιουργία 08/09/18, 12:13

Πεπεισμένος ότι μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες στην ΠΓΔΜ, το ελληνικό κοινοβούλιο θα προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας, εμφανίζεται ο Ζόραν Ζάεφ, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

«Έχω λόγους να το πιστεύω αυτό, γιατί είμαι πεπεισμένος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στην Ελλάδα θεωρούν ότι αυτό είναι καλό για την Ελλάδα, για την περιοχή και για την ΕΕ», ανέφερε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια δηλώσεων, με αφορμή την επίσκεψη του Αυστριακού καγκελαρίου, Σεμπάστιαν Κουρτς, στη γειτονική χώρα.

Παράλληλα, τόνισε πως η Αυστρία έπαιξε τον δικό της ρόλο στις συνομιλίες για το θέμα του ονόματος, καθώς η Βιέννη φιλοξένησε σημαντικές συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

«Στην Βιέννη γράφτηκε ιστορία», σημείωσε ο Ζάεφ και υπογράμμισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει την πόρτα για την πλήρη ένταξη της χώρας του στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Αν σου άρεσε κάνε