Ιταλία: Πιέσεις Τρία σε Ντι Μάιο και Σαλβίνι για τον προϋπολογισμό

Ιταλία: Πιέσεις Τρία σε Ντι Μάιο και Σαλβίνι για τον προϋπολογισμό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:25 Δημιουργία 03/09/18, 17:46

Συνέχεια στο «μασάζ» που κάνει ο Τζιοβάνι Τρία στους επικεφαλής των δύο κομμάτων που αποτελούν τη λαϊκιστική κυβέρνηση της Ιταλίας για την οικονομία έρχεται τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o υπουργός Οικονομικών της τρίτης μεγαλύτερης δύναμης της Ευρώζωνης είχε επικοινωνία με τους δύο ηγέτες των κομμάτων της κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι, από τους οποίους ζήτησε να διατηρήσουν το στόχο για το κρατικό έλλειμμα της Ιταλίας κάτω από το 2% εν όψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού του 2019.

Η Ιταλία βρίσκεται σε κόντρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση από τότε που σχηματίστηκε η νέα κυβέρνηση, με τους Ντι Μάιο και Σαλβίνι να έχουν απειλήσει πως το έλλειμμα θα είναι πάνω από το 3% για το επόμενο έτος και τις Βρυξέλλες να απειλούν με κυρώσεις τη Ρώμη.

Νωρίτερα μέσα στη Δευτέρα, ο Σαλβίνι, είπε ότι το έλλειμμα θα μπορούσε να φτάσει το 2,9% στη σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ.

Ακόμα, ο ακροδεξιός πολιτικός πως η ιταλική οικονομία και οι επιχειρήσεις είναι «ασφαλείς» και ότι «οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση θα δώσουν όλες τις απαντήσεις που χρειάζονται οι αγορές».

Σημειώνεται πως ο Τρία έχει υπογραμμίσει πως η Ιταλία δεν πρόκειται να λάβει μέτρα που θα τη θέσουν στο «στόχαστρο» της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και του ύψους του ελλείμματος στον προϋπολογισμό, που αναμένεται να κατατεθεί προς ευρωπαϊκή έγκριση στα μέσα Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του «ευρωπαϊκού εξαμήνου».

Αν σου άρεσε κάνε