Ακυρώνεται η επίσκεψη του Πομπέο στη Β. Κορέα λόγω Κίνας

Ακυρώνεται η επίσκεψη του Πομπέο στη Β. Κορέα λόγω Κίνας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:03 Δημιουργία 24/08/18, 20:38

Σε διπλωματικό επίπεδο μεταφέρει ο Ντόναλτ Τραμπ την κόντρα με την Κίνα για τον εμπορικό πόλεμο, με τον Αμερικανό πρόεδρο να ανακοινώνει την Παρασκευή πως έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαικ Πομπέο για να ακυρώσει το προγραμματισμένο για την ερχόμενη εβδομάδα ταξίδι του στη Βόρεια Κορέα.

Όπως έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, «ζήτησα από τον υπουργό Εξωτερικών Μαικ Πομπέο να μη μεταβεί στη Βόρεια Κορέα για τώρα, επειδή πιστεύω πως δεν κάνουμε αρκετή πρόοδο σεβόμενοι τη συμφωνία για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου. Επιπλέον, εξαιτίας της πολύ σκληρότερης στάσης που έχουμε για το εμπόριο με την Κίνα, δεν πιστεύω πως (οι Κινέζοι) βοηθούν στη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης όσο στο παρελθόν (παρά το ότι είναι σε ισχύ οι κυρώσεις του ΟΗΕ)» ανέφερε ο Τραμπ.

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι ο Πομπέο θα επισκεφτεί τη Βόρεια Κορέα στο εγγύς μέλλον -πιθανώς μετά την αποκατάσταση των εμπορικών σχέσεων με το Πεκίνο.

Προτού καταλήξει, μάλιστα, δεν παρέλειψε να στείλει τους θερμούς του χαιρετισμούς στον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον οποίο «αδημονεί να δει σύντομα».

Αν σου άρεσε κάνε