«Μαύρος καπνός» από τη σύσκεψη της Κομισιόν για το μεταναστευτικό

«Μαύρος καπνός» από τη σύσκεψη της Κομισιόν για το μεταναστευτικό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:06 Δημιουργία 24/08/18, 17:14

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η σύσκεψη 10 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης χωρίς να καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ειδικότερα, οι 10 αντιπροσωπείες δεν έλαβαν καμία απόφαση για τη μετακίνηση των περίπου 150 μεταναστών που παραμένουν που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο πλοίο «Diciotti» στη Κατάνη της Ιταλίας.

«Η Ιταλία άσκησε πιέσεις για την επίτευξη μιας λύσης για το πλοίο Diciotti», ανέφερε ένας διπλωμάτης.

«Όμως, το θέμα αυτό δεν ήταν το σημαντικότερο για τους υπόλοιπους, ήθελαν να συζητήσουν κυρίως σχετικά με διαρθρωτικές λύσεις για τα πλοία που διαπλέουν τη Μεσόγειο Επομένως, δεν υπήρξε συμφωνία για το Diciotti» συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Μετά από την τελευταία εξέλιξη, αναμένεται η αντίδραση της Ρώμης, με τον συγκυβερνήτη της λαϊκιστικής κυβέρνησης της Ιταλίας και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο να έχει δηλώσει από την Πέμπτη πως «σε περίπτωση που αύριο δεν προκύψει αποτέλεσμα από την Κομισιόν για την αναδιανομή των μεταναστών από το πλοίο Ντιτσιότι (σκάφος το οποίο βρίσκεται στη Σικελία με 150 πρόσφυγες και μετανάστες) το M5S και εγώ δεν πρόκειται να εγκρίνουμε το ποσό των 20 δισ. ευρώ προς την ΕΕ».

Αν σου άρεσε κάνε