Η Μέρκελ θέλει τον Αλτμάιερ στην ηγεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η Μέρκελ θέλει τον Αλτμάιερ στην ηγεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:19 Δημιουργία 23/08/18, 19:10

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σκέφτεται πως ο τωρινός υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας και στενότατος συνεργάτης της, Πέτερ Αλτμάιερ θα μπορούσε να αναλάβει τη θέση του Ντόναλτ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά από τις ευρωεκλογές του 2019, μεταφέρει η Handelsblatt.

Πρόκειται για το δεύτερο σερί δημοσίευμα της εφημερίδας μετά από το άρθρο της Τετάρτης που σημείωνε πως το Βερολίνο θέλει να «ανταλλάξει» τη θέση του επόμενου διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με ένα από τα δύο κορυφαία αξιώματα της Κομισιόν, που είναι η προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η θέση του επικεφαλής της Κομισιόν.

Η ίδια η Μέρκελ δήλωσε σήμερα από τη Γεωργία ότι δεν έχει λάβει καμία απόφαση για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος διοικητής της ΕΚΤ και δεν μπορεί να εκφράσει προς το παρόν καμία επιθυμία για το ποιον θα προτιμούσε για πρόεδρο της Κομισιόν Οι συζητήσεις για το δεύτερο θέμα μόλις τώρα ξεκινούν, πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Οι συζητήσεις σχετικά με τις προσωπικές αποφάσεις που θα ληφθούν σε σχέση με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μόλις τώρα αρχίζουν σταδιακά», είπε η καγκελάριος που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τιφλίδα.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει ληφθεί απολύτως καμία απόφαση και η θέση του διοικητή της ΕΚΤ πρόκειται να καλυφθεί πολύ αργότερα, για αυτό δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τυχόν επιθυμίες μου. Θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις και μετά να δούμε πώς θα διαμορφωθούν οι γερμανικές θέσεις», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε