«Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις του Brexit» δήλωσε ο Μπαρνιέ

«Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις του Brexit» δήλωσε ο Μπαρνιέ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:15 Δημιουργία 21/08/18, 18:50

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βρετανία για το Brexit εμφανίστηκε το απόγευμα της Τρίτης ο ειδικός Επίτροπος της Κομισιόν, Μισέλ Μπαρνιέ, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Βρετανό υπουργό Ντόμινικ Ράαμπ.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, «έχουμε μπει στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων», ενώ πρόσθεσε πως θα υπάρξει νέα συνάντηση των δύο επιτελείων αύριο το πρωί.

Ο Μπαρνιέ υπογράμμισε πως «οι κανόνες της ενιαίας και κοινής αγοράς πρέπει να γίνουν δεκτοί στο πλαίσιο μια οικονομικής συνεργασίας ΕΕ και Βρετανίας».

Από την πλευρά του, ο Ράαμπ σημείωσε πως «συμφωνώ με τη δήλωση του κ. Μπαρνιέ πως πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει μια λύση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Πιστεύω πως μπορούν να έχουμε μια συμπαγή συμφωνία μέχρι τον Οκτώβριο» είπε ο Βρετανός υπουργός.

Ακόμα, υπογράμμισε πως η Βρετανία ετοιμάζεται για «όλα τα πιθανά σενάρια στις διαπραγματεύσεις», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ναυάγιο στις συζητήσεις μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου. Πρόσθεσε ότι θέλει οι δύο πλευρές να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο στα θέματα για τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί μια λύση σε τεχνικό επίπεδο.

Αν σου άρεσε κάνε