ΗΠΑ: Και πάλι ο Τραμπ υπέρ του Μάναφορτ

ΗΠΑ: Και πάλι ο Τραμπ υπέρ του Μάναφορτ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:22 Δημιουργία 17/08/18, 20:20

Νέα παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ υπέρ του Πολ Μάναφορτ. Την ώρα που οι ένορκοι στη δίκη του κατηγορούμενου για τραπεζική και φορολογική απάτη συνεδριάζουν για δεύτερο 48ωρο, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «πολύ θλιβερή ημέρα» και άδικη επίθεση κατά ενός «πολύ καλού ανθρώπου».

«Είναι πολύ θλιβερό αυτό που έκαναν στον Πολ Μάναφορτ» είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Είναι πολύ θλιβερή ημέρα για τη χώρα μας» πρόσθεσε αναφερόμενος στη δίκη.

Ο κ. Τραμπ επανέλαβε τα περί «κυνηγιού μαγισσών», τόνισε ότι ο Μάναφορτ εργάστηκε για εκείνον για πολύ μικρό διάστημα και εξήρε τον χαρακτήρα του. Υπενθυμίζεται ότι ο Μάναφορτ είχε διατελέσει επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ από τον Μάιο έως και τον Αύγουστο του 2016.

Ο 69χρονος Μάναφορτ δικάζεται από τις 31 Ιουλίου για φοροδιαφυγή και τραπεζική απάτη που φέρεται να διέπραξε στο διάστημα 2010-14. Η υπόθεση αυτή σχετίζεται με τις υπηρεσίες που πρόσφερε ως σύμβουλος στον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, τον οποίο στήριζε η Μόσχα.

Αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες υποβολής ψευδούς φορολογικής δήλωσης, τέσσερις κατηγορίες απόκρυψης των εξωχώριων τραπεζικών λογαριασμών του και εννέα κατηγορίες τραπεζικής απάτης. Αν κριθεί ένοχος για όλες μπορεί να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή.

Οι 12 ένορκοι –έξι άνδρες και έξι γυναίκες– συνεδριάζουν από για δεύτερη ημέρα, κεκλεισμένων των θυρών. Λίγο πριν αποχωρήσουν από την αίθουσα του δικαστηρίου, ο δικαστής δήλωσε «αισιόδοξος» ότι η δίκη αυτή θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Αν σου άρεσε κάνε