Η Γερμανία προκρίνει την ένταξη της Τουρκίας στο ΔΝΤ

Η Γερμανία προκρίνει την ένταξη της Τουρκίας στο ΔΝΤ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:38 Δημιουργία 16/08/18, 17:18

Η γερμανική κυβέρνηση θα προτιμούσε να δει την Τουρκία να εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ προκειμένου να ξεπεράσει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από τις διεθνείς αγορές, ανέφεραν συνεργάτες της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ μιλώντας την Πέμπτη στο Reuters.

Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα,ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, διέψευσε πως η Άγκυρα προσανατολίζεται σε εκ νέου προσφυγή στο Ταμείο.

Ακόμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Αλμπαϊράκ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, τόνισε πως θέλει μια «σταθερή οικονομία για την Τουρκία».

Μετά από τις σημερινές εξελίξεις, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Ερντογάν στις 28 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο.

Δεδομένου ότι η προετοιμασία ανάλογων επισκέψεων γίνεται συνήθως σε επίπεδο τεχνοκρατών, διπλωματών και ορισμένες φορές υφυπουργών μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι οι δύο πλευρές αποδίδουν μεγάλη σημασία σε αυτή τη συνάντηση.

Η εκτίμηση βασίζεται και σε δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι ο κ. Ερντογάν προτίθεται να επισκεφτεί το Βερολίνο με πολυπληθή αντιπροσωπεία στην οποία θα ανήκουν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Οικονομικών, Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης. Η τελευταία επίσκεψη του Tούρκου προέδρου στη γερμανική πρωτεύουσα ήταν το 2014.

Αν σου άρεσε κάνε