Τραμπ: Όποιος κάνει μπίζνες με το Ιράν, δεν θα κάνει με τις ΗΠΑ

Τραμπ: Όποιος κάνει μπίζνες με το Ιράν, δεν θα κάνει με τις ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:40 Δημιουργία 07/08/18, 14:39

Για ισχυροποίηση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν από τον ερχόμενο Νοέμβριο κάνει λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ίδιος, μάλιστα, με ανάρτησή του στο twitter χαρακτήρισε τις κυρώσεις, ως τις «πιο σκληρές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ποτέ».

«Τον Νοέμβριο θα ενταθούν σε άλλο ένα επίπεδο. Όποιος κάνει μπίζνες με το Ιράν ΔΕΝ θα κάνει μπίζνες με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ζητώ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, τίποτα λιγότερο!», αναφέρει χαρακτηριστικά στην κοινοποίηση του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι νέες κυρώσεις εις βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας έρχονται μετά τον χαρακτηρισμό της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν (μεταξύ έξι μεγάλων δυνάμεων και της Τεχεράνης) ως «απαίσιας» από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Στο στόχαστρο των νέων κυρώσεων βρίσκονται οι οικονομικές συναλλαγές με αμερικανικά δολάρια, η αυτοκινητοβιομηχανία του Ιράν και οι αγορές εμπορικών αεροσκαφών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού. Επίσης, τον Νοέμβριο θα τεθούν εκ νέου σε ισχύ οι κυρώσεις που στοχοποιούν την κεντρική τράπεζα και τον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν.

Αν σου άρεσε κάνε