Ο Ερντογάν θέλει να χτίσει πυρηνικό εργοστάσιο στα σύνορα της Θράκης

Ο Ερντογάν θέλει να χτίσει πυρηνικό εργοστάσιο στα σύνορα της Θράκης

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:05 Δημιουργία 03/08/18, 17:36

Στην πρόθεση του για την κατασκευή ενός πυρηνικού εργοστασίου κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, στο ευρωπαϊκό κομμάτι της Τουρκίας αναφέρθηκε την Παρασκευή ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε εκδήλωσε για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης του εντός των επόμενων 100 ημερών, o Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε πως το τρίτο κατά τη σειρά πυρηνικό εργοστάσιο που θα χτίζει η κυβέρνηση του θα είναι στη Θράκη, στην περιοχή της Τουρκίας που είναι κοντά στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία.

Απειλές προς την Κύπρο

Ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατεύει τα δικαιώματά της στην περιοχή της Μεσογείου, εγείροντας νέους φόβους για διεκδικήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Προσέθεσε ότι η Τουρκία θα στείλει επίσης δύο ερευνητικά σκάφη στην Μεσόγειο, ένα για μεγάλα βάθη κι ένα για μικρά.

«Μετατρέψτε ευρώ και δολάρια»

Εξάλλου και αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τουρκική οικονομία, ο Ερντογάν κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να μετατρέψουν όλες τις οικονομίες που έχουν σε ευρώ και αμερικανικά δολάρια σε τουρκικές λίρες.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους συμπατριώτες του να επιδείξουν «πατριωτική στάση» και να εμπιστευτούν το εθνικό νόμισμα της χώρας

Αν σου άρεσε κάνε