Θα απαντήσουμε σε τυχόν αντίποινα των ΗΠΑ, τονίζει η Τουρκία

Θα απαντήσουμε σε τυχόν αντίποινα των ΗΠΑ, τονίζει η Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:19 Δημιουργία 31/07/18, 18:30

Συνέχεια στο εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ έδωσε το απόγευμα της Τρίτης η Άγκυρα, λίγη ώρα μετά από την άρνηση δικαστηρίου της Σμύρνης στο αίτημα του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον για να αρθεί ο κατ' οίκον περιορισμός που του έχει επιβληθεί.

Λίγο μετά από την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Ταγίπ Ερντογάν, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραχίμ Καλίν δήλωσε πως «η Τουρκία δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία απειλή για τις τρέχουσες νομικές διαδικασίες που ισχύουν για τον πάστορα Μπράνσον».

Απαντώντας στις απειλές περί κυρώσεων από τις ΗΠΑ, ο Τούρκος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι «η Τουρκία θα ανταποδώσει με αντίποινα».

Αναφορικά με το ζήτημα των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F-35 προς την Άγκυρα, ο Καλίν σημείωσε πως «θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νομικές κινήσεις εάν υπάρξουν μέτρα που θα αποτρέψουν την παράδοση των F-35».

Τέλος, ο Καλίν τόνισε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, οι οποίοι θα παρευρεθούν σε μια συνάντηση στη Σιγκαπούρη, θα έχουν συνομιλίες αυτή την εβδομάδα.

Νωρίτερα σήμερα, δικαστήριο της Σμύρνης απέρριψε το αίτημα που είχε καταθέσει ο Μπράνσον για άρση του κατ’ οίκον περιορισμού του κατά τη διάρκεια της δίκης του, όπου βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες περί «τρομοκρατίας».

Αν σου άρεσε κάνε