«Κάνεις δεν κάνει υποδείξεις στην Τουρκία» η απάντηση στον Τραμπ

«Κάνεις δεν κάνει υποδείξεις στην Τουρκία» η απάντηση στον Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:33 Δημιουργία 26/07/18, 20:04

Σε επιθετικούς τόνους ήρθε η απάντηση της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ, μετά από το αίτημα για άμεση απελευθέρωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον που ζήτησαν μετ' επιτάσεως νωρίτερα την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Σε σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σημειώνεται πως «η Τουρκία δε δέχεται υποδείξεις από κανένα. Δεν πρόκειται να δεχθούμε απειλές από κανένα».

«Κανείς δεν δίνει διαταγές στην Τουρκία. Δεν θα ανεχτούμε ποτέ απειλές από κανέναν. Το κράτος δικαίου ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις» έγραψε στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Από την πλευρά του, στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ, ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ επισήμανε σήμερα ότι η αμερικανική διοίκηση πρέπει να εγκαταλείψει την «άδικη ρητορική» και να επιστρέψει στον «εποικοδομητικό διάλογο».

«Είναι αδύνατο να αποδεχθούμε τα απειλητικά μηνύματα της αμερικανικής διοίκησης, που αγνοεί πλήρως τη συμμαχία και τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου Χάμι Ακσόι, σε μια γραπτή δήλωση.

Αν σου άρεσε κάνε