Καλά κρατεί η κόντρα Τραμπ - Κίνας για τον εμπορικό πόλεμο

Καλά κρατεί η κόντρα Τραμπ - Κίνας για τον εμπορικό πόλεμο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:43 Δημιουργία 25/07/18, 17:38

Εν μέσω των διεθνών ανησυχιών που έχουν προκαλέσει οι τελευταίες εξελίξεις με τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στο φόντο του εμπορικού πολέμου των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ συνεχίζει να κάνει επιθετικές δηλώσεις και το Πεκινό επιμένει να ζητά να πρυτανεύσει η λογική.

«Η Κίνα θέτει στο στόχαστρο τους αγρότες μας, τους οποίους αγαπώ και σέβομαι, και το γνωρίζει, ως ένα τρόπο για να με αναγκάσει να συνεχίσω να της επιτρέπω να εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ. «Η στάση της είναι μοχθηρή, σε αυτό που θα είναι μια αποτυχημένη απόπειρα. Υπήρξαμε ευγενικοί – έως τώρα! Η Κίνα έβγαλε από εμάς πέρυσι 517 δισ. δολάρια», έγραψε.

Η απάντηση του Πεκίνου ήρθε μέσω του εκπροσώπουτου κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ.

«Δεν υπάρχει νικητής σε έναν εμπορικό πόλεμο και οι εμπορικές διαμάχες που προκάλεσαν οι ΗΠΑ δεν θα πετύχουν τίποτα παρά θα προκαλέσουν ζημία σε όλους», δήλωσε ο Γκενγκ. Παράλληλα, κάλεσε τις ΗΠΑ να «ακούσουν τη φωνή της λογικής στο εσωτερικό της χώρας και την κοινή έκκληση της διεθνούς κοινότητας, να αναγνωρίσουν την κατάσταση και να αποχωρήσουν από το λάθος μονοπάτι και να μην προχωρήσουν παραπέρα».

Αν σου άρεσε κάνε