Λάος: 19 πτώματα έχουν ανασυρθεί μετά την κατάρρευση υδροηλεκτρικού φράγματος

Λάος: 19 πτώματα έχουν ανασυρθεί μετά την κατάρρευση υδροηλεκτρικού φράγματος

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:46 Δημιουργία 25/07/18, 10:35

TAGS

Εντολή για αποστολή ειδικής ομάδας διάσωσης και αρωγής, προκειμένου να προσφερθεί βοήθεια στα θύματα, αλλά και λήψη μέτρων, μετά την κατάρρευση του υδροηλεκτρικού φράγματος που ανεγειρόταν από νοτιοκορεάτικες κατασκευαστικές εταιρείες στο Λάος, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν.

«Ο πρόεδρος διέταξε να ληφθούν σθεναρά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής μιας ομάδας διάσωσης και βοήθειας, καθώς και να ερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος, καθώς δικές μας εταιρείες συμμετείχαν στην ανέγερση του φράγματος», δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρίας στη Σεούλ.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, οι τεράστιες πλημμύρες που ακολούθησαν της κατάρρευσης είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 19 πολιτών.

Παράλληλα, εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπουνχόμ Φομασάν, κυβερνήτης της απομακρυσμένης επαρχίας Αταπό, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Λάος, όπου και κατέρρευσε το φράγμα, μέσα από την εφημερίδα Vientiane Times γνωστοποίησε ότι 19 άνθρωποι «βρέθηκαν νεκροί» και πάνω 3.000 «πρέπει να διασωθούν», ενώ 2.851 διασώθηκαν ήδη.

Αν σου άρεσε κάνε