Βρετανία: Βολές του Τζόνσον κατά της Μέι για το Brexit

Βρετανία: Βολές του Τζόνσον κατά της Μέι για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:00 Δημιουργία 18/07/18, 17:39

Ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας που παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος κατά του σχεδίου της Τερέζα Μέι για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάλεσε σήμερα το κοινοβούλιο να επανεξετάσει τη στρατηγική του, προσθέτοντας ότι η χώρα ποτέ ξανά δεν έχει την ευκαιρία να έχει το σωστό αποτέλεσμα.

«Δεν είναι πολύ αργά να σώσουμε το Brexit», δήλωσε κατά την ομιλία παραίτησής του. «Έχουμε χρόνο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, έχουμε αλλάξει πορεία μία φορά και μπορούμε να αλλάξουμε και πάλι».

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι αποτύχαμε να υποστηρίξουμε μια Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου, σαν αυτή που παρουσιάστηκε (από την Μέι) στο Λάνκαστερ Χάουζ, δεν προσπαθήσαμε καν. Πρέπει τώρα να προσπαθήσουμε διότι δεν έχουμε άλλη ευκαιρία να το κάνουμε σωστά».

Από την πλευρά της, η κ. Μέι ανέφερε ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να διαπραγματευθεί η χώρα μια συμφωνία για το Brexit με την ΕΕ.

Ερωτηθείσα από τους βουλευτές εάν υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος για μια συμφωνία πριν η Βρετανία αποχωρήσει τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς, η πρωθυπουργός απάντησε «ναι».

Ωστόσο, σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξουν επιπτώσεις για τις βρετανικές επιχειρήσεις από καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, η κ. Μέι απάντησε ότι η «η κυβέρνηση θα ενημερώσει τις επιχειρήσεις ώστε να προετοιμαστούμε στο ενδεχόμενο ενός no deal για το Brexit».

(Πηγή: ΑΜΠΕ)

Αν σου άρεσε κάνε