Άρχισε η 3η ημέρα της επιχείρησης διάσωσης στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης

Άρχισε η 3η ημέρα της επιχείρησης διάσωσης στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:27 Δημιουργία 10/07/18, 08:38

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η προσπάθεια για την διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους που βρέθηκαν εγκλωβισμένα στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, στην Ταϊλάνδη.

Σήμερα, οι δύτες και οι διασώστες ξεκίνησαν την τρίτη ημέρα της επιχείρησης διάσωσης στο σπήλαιο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το cnn, από αξιωματικό του Ναυτικού της Ταϊλάνδης.

Οκτώ από τα παιδιά διασώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που διεξήχθησαν την Κυριακή και τη Δευτέρα, αλλά απομένουν ακόμα 5 άτομα προκειμένου η διάσωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Τα οκτώ αγόρια που απομακρύνθηκαν από τη σπηλιά βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο νοσοκομείο της Τσιάνγκ Ράι με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς πυρετό και σε πλήρη διαύγεια.

Ένα από τα οκτώ παιδιά παρουσίαζε φλεγμονή στους πνεύμονες, ενώ άλλο ένα είχε χαμηλό καρδιακό ρυθμό, ωστόσο και τα δύο παρουσιάζουν βελτίωση.

Οι οικογένειες των τεσσάρων παιδιών που διασώθηκαν πρώτα, κατάφεραν να δουν τα παιδιά τους από ένα παράθυρο του νοσοκομείου.

Τα παιδιά που βρίσκονται σε καραντίνα προκειμένου να αποφύγουν μολύνσεις, θα μείνουν στο νοσοκομείο για επτά ημέρες.

Θαυμασμός για την ψυχραιμία των παιδιών
Τον θαυμασμό τους για το θάρρος και την ψυχραιμία με την οποία αντιμετώπισαν την απίστευτη περιπέτειά τους εκφράζουν μέλη της διεθνούς ομάδας διάσωσης στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, στην Ταϊλάνδη.

«Αναγκάστηκαν να κάνουν κάτι που κανέναν παιδί δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής. Δεν είναι φυσιολογικό για ένα 11χρονο παιδί να κάνει κατάδυση μέσα σε σπήλαιο. Βουτούν σε ένα πάρα πολύ επικίνδυνο περιβάλλον, με μηδενική ορατότητα – το μοναδικό φως είναι ο φακός που κουβαλάς επάνω σου», εξήγησε μιλώντας στο BBC o Ίβαν Κάρατζιτς, μέλος της διεθνούς ομάδας διάσωσης.

«Προφανώς φοβόμασταν πολύ για κρίσεις πανικού. Και βέβαια υπάρχουν και οι δυσλειτουργίες του εξοπλισμού», προσθέτει. «Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο ψύχραιμα είναι αυτά τα μικρά παιδιά. Απίστευτα δυνατά».

Αν σου άρεσε κάνε