Απεγκλωβίστηκε και 7ο παιδί από τη σπηλιά στην Ταϊλάνδη

Απεγκλωβίστηκε και 7ο παιδί από τη σπηλιά στην Ταϊλάνδη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:41 Δημιουργία 09/07/18, 14:24

Στην επίσημη επιβεβαίωση διάσωσης του έκτου και του έβδομου παιδιού από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη προχώρησαν τα σωστικά συνεργεία που επιχειρούν στο σημείο, στην υπόθεση που συνεχίζει να βρίσκεται πολύ υψηλά στο ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Όπως μεταφέρει το Reuters, δύο άτομα, που φαίνεται πως είναι το έκτο και το έβδομο από τα παγιδευμένα παιδιά, εθεάθησαν να μεταφέρονται με φορεία από το σπήλαιο.

Νωρίτερα και όπως σημειωνόταν σε σχετική ανακοίνωση από τις αρχές της χώρας, η επιχείρηση απεγκλωβισμού του πέμπτου και του έκτου παιδιού φαίνεται πως διήρκεσε έξι ώρες.

Ώρες μετά την πρώτη πολύωρη και άκρως επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης μέσα από τα στενά και υποβρύχια περάσματα του σπηλαίου, που έφερε πίσω στην ασφάλεια τέσσερα από τα 12 παιδιά, οι δύτες έχουν ξεκινήσει ξανά το υπόγειο ταξίδι τους.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής δίνονται με το σταγονόμετρο από τις αρχές. Έχει ωστόσο ανακοινωθεί πως μέσα στη σπηλιά επιχειρούν οι ίδιοι δύτες που έσωσαν τα πρώτα τέσσερα παιδιά και συγκινημένοι πια τα αγκάλιασαν μόλις βγήκαν έξω σώοι και αβλαβείς. Οι συνθήκες κρίνονται το ίδιο καλές όπως χθες, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι τα επίπεδα του νερού εντός του σπηλαίου δεν δημιουργούν ανησυχία, σύμφωνα με τις αρχές.

Η αρχική εκτίμηση των αρχών της Ταϊλάνδης ήταν ότι θα χρειαστούν περίπου τρεις ή τέσσερις μέρες για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Ο χειρότερος εχθρός της επιχείρησης είναι ο καιρός, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές που για μία ακόμη φορά θα πλημμυρίσουν το σπήλαιο.

Αν σου άρεσε κάνε