Νέες απειλές για διάλυση της γερμανικής κυβέρνησης, από το SPD

Νέες απειλές για διάλυση της γερμανικής κυβέρνησης, από το SPD

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:46 Δημιουργία 04/07/18, 15:36

Συνεχίζονται οι ασκήσεις ισορροπίας για την Άγκελα Μέρκελ και την κυβέρνηση της Γερμανίας λόγω των εξελίξεων στο προσφυγικό, καθώς μετά από τη συμφωνία της καγκελαρίου με τον Χορστ Ζεεχόφερ για το προσφυγικό, έρχεται η σειρά του άλλου κυβερνητικού εταίρου να θέσει εν αμφιβόλω την ισχύ της κ. Μέρκελ.

Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης, η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Αντρέα Νάλες τόνισε πως το κόμμα της θα συνεχίζει τη συνεργασία με CDU και CSU στη βάση τριών βασικών αρχών: η Γερμανία δεν θα ενεργήσει μονομερώς, θα τηρηθούν διαδικασίες που είναι σύμφωνες με τις αρχές του κράτους δικαίου και τα κέντρα που θα δημιουργηθούν δεν θα είναι κλειστά.

Υπό αυτό το πρίσμα, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση της Νάλες με τους Μέρκελ και Ζεεχόφερ αύριο, Πέμπτη, την ώρα που στελέχη του SPD εκφράζουν δημόσια την οργή τους για τη στάση των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών και κυρίως του πρόεδρου τους, του υπουργού Εσωτερικών Ζεεχόφερ, κάνοντας λόγο ακόμη και για «επίθεση κατά της δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες εβδομάδες ο γερμανικός Τύπος έχει αναφέρει πως η ηγεσία του SPD έχει ξεκινήσει εκλογικές ετοιμασίες «βλέποντας» το στήσιμο της κάλπης μέχρι το τέλος του 2018.

Αν σου άρεσε κάνε