Τουρκία: «Εμφύλιος» στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά την εκλογική ήττα

Τουρκία: «Εμφύλιος» στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά την εκλογική ήττα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:11 Δημιουργία 03/07/18, 15:02

Θέμα ηγεσίας για το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) βάζει ο υποψήφιος του κόμματος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, Μουχαρέμ Ιντζέ, παρά την ήττα που δέχθηκε από τον Ταγίπ Ερντογάν, που κέρδισε την προεδρία της χώρας από τον πρώτο γύρο των εκλογών, στις 24 Ιουνίου.

Ο Ιντζέ δήλωσε πως πρότεινε στον τωρινό πρόεδρο του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να γίνει επίτιμος πρόεδρος του κόμματος και να αναλάβει ο ίδιος την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κιλιτσντάρογλου «θα μπορέσει να συνεχίσει τη δουλειά ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας και εγώ θα προετοιμάσω το κόμμα για τις μελλοντικές εκλογές δουλεύοντας από το Εντίρνε (Αδριανούπολη, βορειοδυτική Τουρκία) μέχρι το Αρντάχαν (βορειοανατολική Τουρκία)», πρόσθεσε ο Ιντζέ. «Αν πει όχι, το κόμμα θα διευθετήσει το ίδιο το ζήτημα», πρόσθεσε.

Πρώην καθηγητής Φυσικής, ο Ιντζέ έχει ήδη επιχειρήσει δύο φορές να πάρει την ηγεσία του κόμματος, χωρίς επιτυχία, όμως επελέγη ούτως ή άλλως από τον Κιλιτσντάρογλου για να αντιμετωπίσει τον Ερντογάν.

Οι εντάσεις ανάμεσα στους δύο άνδρες είναι εντούτοις απτές, την ώρα που το CHP ετοιμάζεται για τις δημοτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2019.

Ο Ιντζέ έχει ήδη ανακοινώσει πως θα μεταβεί στις 81 επαρχίες της Τουρκίας για να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους που τον ψήφισαν στις προεδρικές εκλογές.

Αν σου άρεσε κάνε