Καμία λύση για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής, λένε οι ΓΧΣ

Καμία λύση για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής, λένε οι ΓΧΣ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:20 Δημιουργία 29/06/18, 15:07

Έντονη επίθεση κατά των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών για το μεταναστευτικό κάνει η ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», με τον Καρλίν Κλέιζερ, υπεύθυνο έκτακτων γεγονότων των ΓΧΣ να τονίζει πως «η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι αόριστη, δεν είναι ξεκάθαρο το τι αυτή σημαίνει».

Ο Κλέιζερ υπογραμμίζει πως «είναι πολύ απογοητευτικό πως οι ηγέτες της ΕΕ απέτυχαν να βρουν μια λύση για να προστατέψουν ευάλωτους ανθρώπους, όπως είναι οι αιτούντες άσυλο και οι πρόσφυγες. Δεν υπάρχει καμία λύση ώστε να αποτροπεί ο κίνδυνος ατόμων να πνίγονται στη θάλλασα».

Ακόμα, οι ΓΧΣ σημειώνουν ότι «το να κατηγορεί κάποιος τις ΜΚΟ αποστρέψει την προσοχή από τα πραγματικά ζητήματα: Την ανικανότητα της ΕΕ να απαντήσει το φοβερό σύστημα διακίνησης ατόμων, την έλλειψη αλληλεγγύης και οράματος από την ΕΕ. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ αποτρέπουν τις ΜΚΟ να προχωρούν σε έρευνα και διάσωση, τη δουλειά που αυτές θα έπρεπε να κάνουν. Όποιοι θάνατοι προκύψουν από αυτό θα είναι στα δικά τους χέρια» τόνισε ο Κλέιζερ.

Αν σου άρεσε κάνε