Μέρκελ: Δεν θα υπάρξει συνολική συμφωνία για τη μετανάστευση αυτή την εβδομάδα

Μέρκελ: Δεν θα υπάρξει συνολική συμφωνία για τη μετανάστευση αυτή την εβδομάδα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:22 Δημιουργία 26/06/18, 13:20

Δεν θα υπάρξει συμφωνία στην ΕΕ για όλες τις πτυχές της μεταναστευτικής πολιτικής στη Σύνοδο αυτής της εβδομάδας, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό που επισκέπτεται τη Γερμανία, η Άγγελα Μέρκελ σημείωσε, ωστόσο, ότι θα συνεχίσει να αναζητεί διμερείς συμφωνίες με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

«Δεν θα υπάρξει λύση για όλο το πακέτο σχετικά με το άσυλο πχ και για τις επτά οδηγίες, μέχρι την Παρασκευή», είπε η ίδια, προσθέτοντας ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την εργασία σε δύο οδηγίες.

«Γι' αυτόν τον λόγο μίλησα έκανα λόγο για εργασία με χώρες που είναι πρόθυμες όσον αφορά όλες τις διαστάσεις της μεταναστευτικής πολιτικής - ο Ισπανός Πρωθυπουργος αναφέρθηκε στην εξωτερική διάσταση και εγώ στην εσωτερική και σε αυτό το πνεύμα έχουμε ακόμη συζητήσεις περαιτέρω τις επόμενες ημέρες», τόνισε.

Σύμφωνα με την καγκελάριο, «Γερμανία και Ισπανία έχουν πολύ καλές συνομιλίες μεταξύ τους στο θέμα της δευτερογενούς μετανάστευσης». Συμπλήρωσε δε ότι η ίδια είναι υπέρ της περισσότερης υποστήριξης της Ισπανίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε ότι οι συζητήσεις με τους ηγέτες των κομμάτων που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό αργότερα μέσα στη μέρα θα αφορούν τα σχέδια του κ. Ζεεχόφερ, του υπουργού Εσωτερικών, για τους μετανάστες.

Αν σου άρεσε κάνε