Μεταναστευτικό: Πρόταση για δημιουργία  hot spots στη Λιβύη από τον Ιταλό Σαλβίνι

Μεταναστευτικό: Πρόταση για δημιουργία hot spots στη Λιβύη από τον Ιταλό Σαλβίνι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:10 Δημιουργία 25/06/18, 18:01

Την πρόθεση της Ιταλίας να καταθέσει αίτημα στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τη δημιουργία hot spots προσφύγων και μεταναστών στη Λιβυή, μεταφέροντας το ζήτημα με τις αυξημένες ροές προσφύγων από την Ευρώπη στη βόρεια Αφρική, επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρώμης Ματέο Σαλβνίνι τη Δευτέρα, από τη Λιβύη στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.

Σύμφωνα με τον ακροδεξιό Σαλβίνι, η πρόταση αυτή αποσκοπεί στο να μην παραλύσει, η Τρίπολη, από την μεγάλη έλευση μεταναστών και αιτούντων άσυλο.

Επιπλέον, ο Σαλβίνι τόνισε ότι η Ιταλία θα είναι στο πλευρό της Λιβύης, με τεχνική και οικονομική υποστήριξη, για να ενισχυθεί η ασφάλεια στη Μεσόγειο, με στόχο την ευρύτερη αύξηση της διμερούς συνεργασίας, ενώ ανακοινώθηκε ότι τον Σεπτέμβριο πρόκειται να οργανωθεί, στην Τρίπολη, σύνοδος με θέμα την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

«Θα υποστηρίξουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι η σύνοδος αυτή πρέπει να γίνει στην Τρίπολη, διότι τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπισθούν και να λυθούν στη Λιβύη και όχι σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», είπε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της λιβυκής κυβέρνησης Αχμέντ Μαϊτέκ απάντησε ότι «η δημιουργία hotspot στην επικράτεια της χώρας του απαγορεύεται από τον νόμο».

Αν σου άρεσε κάνε