Μεταναστευτικό: Δεν κατέληξαν σε κοινό συμπέρασμα στη Σύνοδο

Μεταναστευτικό: Δεν κατέληξαν σε κοινό συμπέρασμα στη Σύνοδο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:39 Δημιουργία 24/06/18, 21:33

Δεν κατέληξαν σε κοινό συμπέρασμα οι Ευρωπαίοι ηγέτες όσον αφορά το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού, κατά τη διάρκεια της σημερινής μίνι Συνόδου Κορυφής, η οποία διεξήχθη μέσα σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα.

Το στίγμα των συνομιλιών το ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, τονίζοντας πως θα μελετήσει την ιταλική πρόταση για το μεταναστευτικό.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, οι Ευρωπαίοι ηγέτες βρήκαν «περισσότερες κοινές θέσεις» παρά διαφωνίες, όμως δεν θα υπάρξει κάποιο κοινό συμπέρασμα από αυτή τη συνάντηση εργασίας.

«Όλοι συμφώνησαν ότι χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό όραμα για το μεταναστευτικό», συμπλήρωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

«Θέλουμε ευρωπαϊκές λύσεις όπου αυτό είναι δυνατόν. Θέλουμε διακρατικές λύσεις όπου οι ευρωπαϊκές λύσεις δεν είναι εφικτές», δήλωσε καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ μετά το τέλος των εργασιών.

«Θέλουμε περισσότερες συμφωνίες, σαν τη συμφωνία με την Λιβύη, με άλλες χώρες καταγωγής. Η εντολή της Frontex πρέπει να επεκταθεί και να ενισχυθεί. Οι πρόσφυγες δεν μπορούν να επιλέγουν πού θέλουν να καταθέσουν αίτηση για άσυλο», επεσήμανε από την πλευρά της η Άγγελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος διαπίστωσε ότι υπήρξε «πολλή καλή θέληση» και «κοινές θέσεις» κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της σημερινής μίνι συνόδου κορυφής των Βρυξελλών.

Αν σου άρεσε κάνε