Σκόπια: «Προδότες» φώναζαν οι οργισμένοι βουλευτές του VMRO χτυπώντας τα έδρανα!

Σκόπια: «Προδότες» φώναζαν οι οργισμένοι βουλευτές του VMRO χτυπώντας τα έδρανα!

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:36 Δημιουργία 19/06/18, 14:06

Τα όργανα στην ΠΓΔΜ έχουν αρχίσει για τα καλά! Σε «πεδίο μάχης» δεν έχει μετατραπεί μόνο ο προαύλιος χώρος του Κοινοβουλίου, αλλά και το εσωτερικό του.

«Μπαρούτι» μύρισε την Τρίτη στη Βουλή, όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης, του VMRO, εξέφρασαν με λόγια και χειρονομίες την οργή τους για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της συμφωνίας, βουλευτές χτυπώντας τα χέρια τους στα έδρανα, φώναζαν «προδότες, πουλήσατε το κράτος», απευθυνόμενοι στον Νικολά Ντμιτρόφ, ο οποίος την επίμαχη στιγμή είχε το λόγο.

«Είναι απαραίτητο να ψηφιστεί η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε η Ελλάδα να δώσει το ok στο ΝΑΤΟ. Επίσης, για τις 28 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, μια ημερομηνία πολύ σημαντική για εμάς», δήλωσε ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ, ανάβοντας τα αίματα.

Την ίδια στιγμή, διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Κοινοβούλιο, φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, ζητώντας την παραίτηση του Σκοπιανού πρωθυπουργού.

Πάντως, με πλειοψηφία 69 ψήφων υπέρ και 40 κατά, αποφασίστηκε ότι η διαδικασία για την κύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα θα γίνει με τη διαδικασία του επείγοντος.

Πλέον, δεδομένου ότι χρειάζεται απλή πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από την ολομέλεια έως την Παρασκευή.

Σημειώνεται πως στη συνέχεια ο λόγος περνά τον Γκιόργκι Ιβάνοφ, στον οποίο θα αποσταλεί το σχετικό νομοσχέδιο για υπογραφή. Από ' κει και πέρα «μυρίζει» αβεβαιότητα, καθώς ο ίδιος έχεο τονίσει πολλάκις πως τάσσεται κατά της συμφωνία, θέτοντας «βέτο» ως προς το erga omnes και τη Συνταγματική αναθεώρηση.

Αν ο Ιβάνοφ δεν υπογράψει, τότε το νομοσχέδιο θα επιστραφεί στη Βουλή, για να υιοθετηθεί με απόλυτη πλειοψηφία.

Στην περίπτωση της απόλυτης πλειοψηφίας, η συμφωνία αποστέλλεται και πάλι στον πρόεδρο, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι υποχρεωμένος να την υπογράψει.

Αν σου άρεσε κάνε