Προσφυγικό: «Ασκήσεις ισορροπίας» από Μέρκελ για το τελεσίγραφο Ζεεχόφερ

Προσφυγικό: «Ασκήσεις ισορροπίας» από Μέρκελ για το τελεσίγραφο Ζεεχόφερ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:42 Δημιουργία 18/06/18, 14:49

Η Άγκελα Μέρκελ θα δεχθεί την εφαρμογή των επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών «βήμα βήμα», καθώς και την παράλληλη προετοιμασία επιπλέον μέτρων, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί «ευρωπαϊκή λύση, όπως επιθυμεί ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χόρστ Ζεεχόφερ, μεταφέρει τη Δευτέρα το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά την συνεδρίαση του προεδρείου των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο Μόναχο, ο κ. Ζεεχόφερ τάχθηκε υπέρ της άμεσης εφαρμογής των επαναπροωθήσεων ατόμων στα οποία έχει επιβληθεί ταξιδιωτική απαγόρευση από άλλη χώρα της ΕΕ.

Στο μεταξύ, η καγκελάριος θα πρέπει να επιδιώξει μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της έως το τέλος του μήνα κατά τη διάρκεια της Συνόδους Κορυφής των ηγετών της ΕΕ (28 και 29 Ιουνίου) Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, ο κ. Ζεεχόφερ σκοπεύει να επιμείνει στην εφαρμογή των επαναπροωθήσεων.

Οι ανακοινώσεις από την πλευρά του CSU αναμένονταν στις 14:00 (ώρα Ελλάδος), ενώ η κ. Μέρκελ έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για τις 15:00 (ώρα Ελλάδος).

Αν σου άρεσε κάνε