Όλοι οι προβολείς στην ιστορική συνάντηση Τραμπ-Κιμ στη Σιγκαπούρη

Όλοι οι προβολείς στην ιστορική συνάντηση Τραμπ-Κιμ στη Σιγκαπούρη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:16 Δημιουργία 10/06/18, 11:21

Στην ιστορική συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Ντόναλντ Τραμπ είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα την Κυριακή, έπειτα από δεκαετίες καχυποψίας και εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης έφθασε στη Σιγκαπούρη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών αυτής της πόλης κράτους με μήνυμά του στο Twitter.

«Καλωσόρισα τον Πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος μόλις έφθασε στη Σιγκαπούρη», έγραψε στο Twitter ο Βιβιάν Μπαλακρισνάν, αναρτώντας μια φωτογραφία που τον εικονίζει να κάνει χειραψία με τον Κιμ, ο οποίος φορά γυαλιά κι ένα σκούρο κοστούμι.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να φτάσει μερικές ώρες αργότερα από το Κεμπέκ, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Επτά, την οποία κι έκανε άνω κάτω.

Πρώτος εν ενεργεία Αμερικανός πρόεδρος που διαπραγματεύεται απ' ευθείας με έναν κληρονόμο της δυναστείας των Κιμ, ο Τραμπ, αναμένεται να προσγειωθεί στη Σιγκαπούρη με το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One γύρω στις 20:30 (τοπική ώρα, 15:30 ώρα Ελλάδας). Θα μεταβεί στο ξενοδοχείο Shangri-La, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ενώ αύριο, Δευτέρα πρόκειται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό τις Σιγκαπούρης Λι Σιέν Λουνγκ.

Στους αξιωματούχους που επιβαίνουν στο Air Force One, περιλαμβάνονται ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Στο μεταξύ, τα ξημερώματα της Κυριακής το Air Force One έκανε ολιγόωρη στάση στην αμερικανική βάση Σούδας.

Το γιγάντιο αεροσκάφος έφτασε στην Κρήτη στις 3:07 τα ξημερώματα, προσεγγίζοντας το αεροδρόμιο Σούδας από την Ανατολική του πλευρά.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκε μπροστά από το κεντρικό κτήριο της Αμερικανικής βάσης Σούδας για ανεφοδιασμό και απογειώθηκε από την δυτική πλευρά του αεροδρομίου στις 4:41 τα ξημερώματα.

Αν σου άρεσε κάνε