Άμεσα οι μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη, τονίζει η Γαλλία

Άμεσα οι μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη, τονίζει η Γαλλία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:36 Δημιουργία 08/06/18, 16:29

Παρά την ικανοποίηση του για τα βήματα που προόδου που έχει κάνει η Γερμανία στο θέμα των μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη, ο Μπρούνο Λεμέρ υπογράμμισε την Παρασκευή, μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Βερολίνο, πως η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ χρειάζεται να επιταχύνει κατά πολύ ώστε Γαλλία και Γερμανία να καταλήξουν σε ένα κοινό σχέδιο για το μέλλον της οικονομικής λειτουργίας της Ευρωζώνης.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας τόνισε πως οι πρόσφατες προτάσεις της καγκελαρίου Μέρκελ δείχνουν προσπάθεια σύγκλισης, χαιρετίζοντας τη στήριξή της στο σχέδιο για έναν ενιαίο προϋπολογισμό της Ευρωζώνης. «Ωστόσο έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσουμε προκειμένου να καταλήξουμε σε μία κοινή θέση, που θα είναι φιλόδοξη και στοχευμένη» σημείωσε.

Προειδοποίησε δε ότι «διακυβεύεται το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον μας» και υπογράμμισε: «Πρέπει να δράσουμε. Είναι τώρα ή ποτέ».

Νωρίτερα στο ίδιο συνέδριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, αναγνώρισε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν, έχει δίκαιο σχετικά με την ανάγκη να γίνουν βήματα, που θα πάνε μπροστά την Ευρωζώνη. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί προτάσεις, που θα οδηγούν σε μία ένωση δημοσιονομικών μεταβιβάσεων.

Αν σου άρεσε κάνε