Μικρές οι υποχωρήσεις που δέχεται η Μέρκελ για την Ευρωζώνη

Μικρές οι υποχωρήσεις που δέχεται η Μέρκελ για την Ευρωζώνη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:21 Δημιουργία 07/06/18, 17:16

Την προθυμία της Γερμανίας να διαπραγματευτεί τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη που έχει ζητήσει η Γαλλία αλλά με «μέτρο» επανέλαβε την Πέμπτη η Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Μόναχο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε πως «εκτιμώ ότι θα καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό με τη Γαλλία για τις μεταρρυθμίσεις στη νομισματική ένωση» τόνισε, αναφέροντας ότι οι διαπραγματεύσεις προχωρούν. «Αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι οι μόνες που έχουμε ανάγκη» συμπλήρωσε, εξηγώντας πως απαιτούνται βήματα στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής, της πολιτικής ασύλου, της ανάπτυξης και της ασφάλειας.

«Τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις, μπορούν να προχωρήσουν μόνο με συμβασισμούς» αναγνώρισε η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία πρόσφατα δημοσιοποίησε την απάντησή της στις προτάσεις του Εμανουέλ Μακρόν.

Η Μέρκελ προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ανάγκη να γίνουν βήματα στην Ευρωζώνη, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη πολιτικά και οικονομικά περίοδο, και στις πιέσεις που δέχεται από σκληροπυρηνικούς του κόμματός της να απορρίψει το σχέδιο Μακρόν, το οποίο όπως υποστηρίζουν έχει ως στόχο να οδηγήσει σε δημοσιονομικές μεταβιβάσεις και μία «ένωση χρεών».

Η ίδια έχει ξεκαθαρίσει ότι λέει ναι στην αλληλεγγύη, αλλά όχι στην ένωση χρεών. Μένει να φανεί σε ποιο βαθμό θα υποχωρήσει από τις αρχικές σκληρές θέσεις του Βερολίνου.

Αν σου άρεσε κάνε