Σαλβίνι: Παρουσιάζει στη Σικελία το σχέδιο για το μεταναστευτικό

Σαλβίνι: Παρουσιάζει στη Σικελία το σχέδιο για το μεταναστευτικό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:23 Δημιουργία 03/06/18, 13:13

Με τη δημοτικότητά του να απογειώνεται, ο αρχηγός της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στη Σικελία.

Ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος, που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών, σχεδιάζει να παρουσιάσει σε ομιλία του τη γραμμή, που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό και αναμένεται να δεσμευθεί για σκληρή στάση.

Έδωσε το στίγμα των όσων θα πει ήδη από χθες. «Οι καλές ημέρες για τους παράνομους μετανάστες έχουν περάσει: ετοιμάστε τις βαλίτσες σας» προειδοποίησε ο Σαλβίνι και συνέχισε: «Τα κράτη πρέπει να ξαναρχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους και πλέον κανένας διαφθορέας- διακινητής δεν θα πρέπει να φτάνει στα ιταλικά λιμάνια».

Η αμφιλεγόμενη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης με πολιτοφυλακές στη Λιβύη επέτρεψε να μειωθεί ο αριθμός των αφίξεων κατά περισσότερο από 75% από το καλοκαίρι του 2017. Ωστόσο από τις αρχές του έτους οι ιταλικές αρχές έχουν καταγράψει περισσότερες από 13.500 αφίξεις. Η τελευταία έγινε την Παρασκευή το βράδυ λίγες ώρες προτού ορκιστεί η νέα κυβέρνηση: 158 άνθρωποι, μεταξύ τους εννέα παιδιά, έφτασαν στο λιμάνι του Ποτσάλο αφού διασώθηκαν στα ανοικτά της Λιβύης από ένα πλοίο ανθρωπιστικής οργάνωσης σε συνεργασία με το ιταλικό λιμενικό.

Ο Σαλβίνι κατηγορεί τις μη κυβερνητικές οργανώσεις για συνεργασία με διακινητές. Το ίδιο πιστεύει και ο Λουίτζι ντι Μάιο, επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων, ο οποίος και έχει χαρακτηρίσει τις ΜΚΟ «θαλάσσια ταξί», αν και συνολικά οι απόψεις του για το μεταναστευτικό είναι πιο ήπιες σε σχέση με εκείνες της Λέγκας.

Αν σου άρεσε κάνε