Με το «καλημέρα» οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές Σαλβίνι στην Ιταλία

Με το «καλημέρα» οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές Σαλβίνι στην Ιταλία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:52 Δημιουργία 01/06/18, 14:46

Λίγο πριν αναλάβει την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στην Ιταλία, ο Ματέο Σαλβίνι υπενθυμίζει την πολύ σκληρή στάση που θα κρατήσει το νέο κυβερνητικό σχήμα στη Ρώμη προς το προσφυγικό.

«Θα ήθελα να περικόψω το ποσό των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει εγκριθεί για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών. Είναι ένα ποσό το οποίο μου φαίνεται υπερβολικό», δήλωσε ο ακροδεξιός επικεφαλής της Λέγκας, λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία του στη θέση του ΥΠΕΣ.

Πρόσθεσε, δε, ότι «Οι πόρτες της Ιταλίας θα είναι ανοικτές για τους καλούς ανθρώπους, αλλά θα δοθεί εισιτήριο χωρίς επιστροφή σε όσους έρχονται στην Ιταλία για να δημιουργήσουν προβλήματα και πιστεύουν ότι θα κάποιος θα τους συντηρήσει για όλη τους την ζωή». «Πρέπει να πάνε σπίτι τους, θα είναι μια από τις προτεραιότητές μας», κατέληξε ο επικεφαλής της Λέγκα.

Οι σχολιαστές αναφέρουν ότι ο Σαλβίνι, ενδεχομένως, συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους και «δεν έχει εγκαταλείψει τους τόνους της προεκλογικής εκστρατείας», ενόψει και των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 10 Ιουνίου, σε σχεδόν οκτακόσιους δήμους της χώρας.

Αν σου άρεσε κάνε