Ιταλία: Ντι Μάιο και Σαλβίνι ..τρολάρουν την ΕΕ με τον Σαβόνα

Ιταλία: Ντι Μάιο και Σαλβίνι ..τρολάρουν την ΕΕ με τον Σαβόνα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:56 Δημιουργία 31/05/18, 18:36

Νέες εντάσεις αναμένεται να δημιουργηθούν στις σχέσεις της νέας ιταλικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο των συζητήσεων μεταξύ του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) και της Λέγκας που συνεχίζονται στη Ρώμη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Stampa, οι επικεφαλής των δύο κομμάτων, Λούιτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι έχουν συμφωνήσει πως στην επόμενη κυβέρνηση θα είναι τελικά ο Πάολο Σαλβόνα, η υποψηφιότητα του οποίου για το υπουργείο Οικονομικών είχε προκαλέσει το βέτο του προέδρου της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Όπως σημειώνει η La Stampa, ο Σαβόνα προορίζεται για υπουργός Ευρωπαϊκών Σχέσεων της Ιταλίας, κάτι που δεν αναμένεται να «κάτσει» καλά στις Βρυξέλλες, δεδομένων των ευρωσκεπτικιστικών θέσεων που έχει εκφράσει στο παρελθόν ο ηλικιωμένος οικονομολόγος, με κορυφαία αυτή για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ιταλίας από την Ευρωζώνη.

Για την καυτή θέση του υπουργού Οικονομικών, οι οι Λουίτζι ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι έχουν καταλήξει στον καθηγητή οικονομικών Τζιοβάνι Τρία. Ο ίδιος ο Τρία έχει ταχθεί -όπως και ο Σαβόνα- υπέρ σεναρίων που δεν αποκλείουν την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ, ακόμα και εάν οι αναλυτές των κατατάσσουν στις φιλο-ΕΕ φωνές της χώρας.

Σημειώνεται πως στελέχη του M5S ανέφεραν προς τους δημοσιογράφους πως η κουβέντα για μερικά από τα μέλη της κυβέρνησης συνεχίζεται αλλά τόνιζαν πως είναι κοντά σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Αν σου άρεσε κάνε