Η Κομισιόν έτοιμη για διάλογο με την Ιταλία, αλλά...

Η Κομισιόν έτοιμη για διάλογο με την Ιταλία, αλλά...

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:45 Δημιουργία 31/05/18, 15:33

Οι εξελίξεις της Τετάρτης και οι διαδοχικές συναντήσεις που σημειώθηκαν στη Ρώμη μεταξύ του προέδρου της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, του επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) Λουίτζι Ντι Μάιο και του εντολοδόχου τεχνοκράτη πρωθυπουργού Κάρλο Κοταρέλι ώστε να μπει ένα τέλος στην ακυβερνησία της χώρας φαίνεται πως έχουν παράξει κάποια αποτελέσματα, τουλάχιστον για την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στελέχη της Κομισιόν διέρρεαν το μεσημέρι της Πέμπτης ότι οι Ιταλοί έχουν δείξει σημάδια για συνεργασία και πως έχουν απομακρυνθεί από τη έντονη αντί-ΕΕ ρητορική, όπως αυτή την εξέφρασε ο αρχηγός της ακροδεξιάς Λέγκας Ματέο Σαλβίνι. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως μια νέα ιταλική κυβέρνηση, αποτελούμενη από το M5S και τη Λέγκα, θέλει να εργαστεί από κοινού με την ΕΕ αλλά θεωρεί πως χρειάζεται να αλλάξουν κάποια πράγματα, τότε η Ένωση είναι διατεθειμένη να τα συζητήσει. «Οι πόρτες είναι ανοιχτές» λένε από την Κομισιόν, τονίζοντας όμως πως οι ίδιες πόρτες θα κλείσουν σε περίπτωση που η ιταλική κυβέρνηση θέλει να κινηθεί εναντίον των Βρυξελλών.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνεται πως αργότερα το απόγευμα της Πέμπτης, ο Ντι Μάιο με τον Σαλβίνι θα έχουν εκ νέου συνάντηση για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις.

Αν σου άρεσε κάνε