Συναντήσεις επί συναντήσεων για κυβέρνηση στην Ιταλία

Συναντήσεις επί συναντήσεων για κυβέρνηση στην Ιταλία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:53 Δημιουργία 30/05/18, 18:29

Συνεχίζεται ο «πυρετός» των εξελίξεων για τη δημιουργία κυβέρνησης στην Ιταλία, με τις διαπραγματεύσεις να δίνουν και να παίρνουν προκειμένου να υπάρξει ένα κυβερνητικό σχήμα τεχνοκρατών με πρωθυπουργό τον Κάρλο Κοταρέλι και με «φόντο» τη διεξαγωγή νέων εκλογών μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο.

Στο επίκεντρο της προσοχής είναι το προεδρικό μέγαρο (Κυρηνάλιο), εντός του οποίου ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα συναντήθηκε με τον Κοταρέλι και τον επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά media, εξετάζεται το ενδεχόμενο απόσυρσης της υποψηφιότητας του Πάολο Σαβόνα για το υπουργείο Οικονομικών.

Από την πλευρά του, ο Ματέο Σαλβίνι ζήτησε και πάλι τον ορισμό ημερομηνίας νέων εκλογών, θέλοντας να «πατήσει» πάνω στην άνοδο που σημειώνει το κόμμα του (η ακροδεξιά Λέγκα) στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της Λέγκας ανέφερε πως «στη Ρώμη επικρατεί το απόλυτο χάος» ενώ έδειξε και έτοιμος να «σπάσει» της συνεργασία με τον Ντι Μάιο, λέγοντας πως ελπίζει πως «θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε το Κίνημα Πέντε Αστέρων ή με το Forza Italia» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως μεταφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ιταλίας (ANSA).

Αν σου άρεσε κάνε