Απόλυτη στήριξη της Λεπέν στους λαϊκιστές της Ιταλίας

Απόλυτη στήριξη της Λεπέν στους λαϊκιστές της Ιταλίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:10 Δημιουργία 28/05/18, 13:04

Όπως αναμενόταν, η πρόεδρος του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» (FN) στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν τάχθηκε στο πλευρό των δύο κομμάτων στην Ιταλία (Κίνημα Πέντε Αστέρων και Λέγκα) που έχουν συμφωνήσει για το σχηματισμό κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα» μετά από την απόφαση του Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα να μη δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον εντολοδόχο πρωθυπουργό Τζουσέπε Κόντε.

«Η ΕΕ και οι χρηματοπιστωτικές αγορές καταργούν την δημοκρατία. Αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία είναι ένα πραξικόπημα, μια ληστεία του ιταλικού λαού από παράνομους θεσμούς. Απέναντι σε αυτήν την άρνηση της δημοκρατίας, ο θυμός των λαών μεγαλώνει παντού στην Ευρώπη!», γράφει η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου στον λογαριασμό της στο Twitter, όπως μεταφέρει το ΑΜΠΕ.

«Ο κ. Ματαρέλα διαπράττει ένα θεσμικό πραξικόπημα, αυτός που είναι κανονικά ο εγγυητής των θεσμών, αυτός που θα πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία του ιταλικού Συντάγματος, βρίσκεται σήμερα στην υπηρεσία της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε επίσης ο αντιπρόεδρος του FN Νικολά Μπε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

«Το Κίνημα των 5 Αστέρων και η Λέγκα που κέρδισαν τις βουλευτικές εκλογές κατέληξαν σε μερικές εβδομάδες σε μια συνολική συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αυτοί έχουν την δημοκρατική νομιμότητα να την θέσουν σε εφαρμογή. Ο Ματαρέλα προσπαθεί να σταματήσει τη διαδικασία αυτή, προκαλεί μια μεγάλη πολιτική κρίση από όλες τις πλευρές», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε