Νέα επίθεση Ερντογάν στην Κύπρο με αναφορές για «καπρίτσια»

Νέα επίθεση Ερντογάν στην Κύπρο με αναφορές για «καπρίτσια»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:58 Δημιουργία 22/05/18, 09:43

Ακόμα μια επίθεση κατά της Κύπρου σημείωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη ως υπεύθυνη για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην επανέναρξη με τους Τουρκοκύπριους για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του χθες το βράδυ κατά το ιφτάρι (πρώτο γεύμα μετά τη νηστεία του Ραμαζανιού) που παρέδωσε στους πρέσβεις στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, τόνισε ότι εξαιτίας των καπρίτσιων της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν μπορεί να διανυθεί απόσταση για τη λύση του Κυπριακού.

Ο Ερντογάν είπε ότι ο κόσμος περνά από μια οδυνηρή περίοδο και πως κανείς δεν αισθάνεται ασφάλεια με την πραγματική έννοια του όρου.

«Η επίλυση των προβλημάτων του κόσμου περνάει μέσα από την διπλωματία. Αλλά το τελευταίο διάστημα αυτό αποτυγχάνει. Λόγω των καπριτσιών της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν μπορεί να διανυθεί απόσταση για τη λύση του Κυπριακού.

Εξάλλοθυ, μιλώντας για το Παλαιστινιακό,ο ίδιος σημείωσε πως «όσο περνάει ο καιρός μετατρέπεται σε τραγωδία, κάποιοι εμποδίζουν συνεχώς τη λύση στην συριακή κρίση κατά την οποία εδω και εφτά χρόνια εγκατέλειψαν τα σπίτια τους 13 εκατομμύρια Σύριοι και ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους»

Αναφερόμενος στον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι το 2023 θα λειτουργήσει ο πρώτος αντιδραστήρας.Πρόσθεσε πως όλος ο κόσμος πρέπει να καθαρίσει από τα πυρηνικά όπλα και πως εκείνοι που έχουν στα χέρια τους 15 χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές απειλούν τον κόσμο.

«Υποστηρίζουμε μέχρι τέλους τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς. Πιστεύουμε ότι κάθε χώρα έχει δικαίωμα σε αυτό», ανέφερε.

Αν σου άρεσε κάνε