Σιγουριά Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Τα όπλα των δυτικών δεν θα αλλάξουν τίποτα»

Σιγουριά Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Τα όπλα των δυτικών δεν θα αλλάξουν τίποτα»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 22:15 Δημιουργία 13/07/23, 22:11
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι τα νέα όπλα που παραδίδει η δύση στην Ουκρανία δεν θα αλλάξουν τίποτα στο πεδίο της μάχης αλλά το μόνο που θα κάνουν είναι να κλιμακώσουν περαιτέρω τη σύγκρουση.

Τα άρματα μάχης των Δυτικών θα είναι «στόχος προτεραιότητας» για τις ρωσικές δυνάμεις που πολεμούν εκεί, τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση λέγοντας ότι ο αντίκτυπος των δυτικών πυραύλων στη σύγκρουση στην Ουκρανία «δεν είναι καθοριστικός» για να προσθέσει στη συνέχεια πως «προκαλούν ασφαλώς ζημιές αλλά τίποτε το καθοριστικό δεν σημειώνεται στις εμπόλεμες περιοχές όπου χρησιμοποιήθηκαν αυτοί. Το ίδιο ισχύει για τα άρματα μάχης ξένης κατασκευής, που παρέχουν οι δυτικές δυνάμεις στην Ουκρανία».

Ο «τσάρος» Επανέλαβε την αντίθεσή του στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι αυτή μπορεί να επιδεινώσει τις διεθνείς εντάσεις και να απειλήσει την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν θα βελτιώσει την ασφάλεια της Ουκρανίας και ότι, σε γενικές γραμμές, θα κάνει τον κόσμο πολύ πιο ευάλωτο και θα οδηγήσει σε πρόσθετες εντάσεις στη διεθνή σκηνή», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Μιλώντας για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι η χώρα του θα αποχωρήσει από τη συμφωνία αυτή έως ότου οι άλλες πλευρές εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους.

Ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι σε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη για το θέμα αυτό, τόνισε ωστόσο ότι δεν είδε σε ένα μήνυμα που του απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ να προτείνεται ένας συμβιβασμός για τη διάσωση της συμφωνίας.

Η συμφωνία που επιτρέπει την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών και λιπασμάτων από τη Μαύρη Θάλασσα πρόκειται να εκπνεύσει την προσεχή Δευτέρα. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι θα μπλοκάρει την παράτασή της καθώς πτυχές της εφαρμογής της επηρεάζουν τις ρωσικές εξαγωγές.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο να παρατείνει τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας λέγοντας ότι η συνέπεια από τη μη παράτασή της θα είναι η παγκόσμια επισιτιστική ανασφάλεια.

Το μπαλάκι είναι τώρα στο γήπεδο της Ρωσίας με όλο τον κόσμο να παρακολουθεί, δήλωσε η κυρία Φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αν σου άρεσε κάνε